تحولات منطقه

شهروندان آمریکا روز جمعه به خبر ابتلا رئیس جمهوری کشورشان به کرونا واکنش نشان دادند و طبق توصیه‌های قبلی خودش به مبتلایان به کرونا، به او توصیه کردند"مواد شوینده" بنوشد تا از خطر مرگ در امان بماند.

مواد شوینده بنوش که معجزه می‌کند!
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

قدس آنلاین: شهروندان آمریکایی روز جمعه در واکنش به خبر ابتلای دونالد ترامپ، رئیس جمهوری کشورشان و نیز همسرش در صفحه توئیتر و دیگر شبکه های اجتماعی خطاب به او توصیه کردند که طبق تاکید قبلی او به مبتلایان به کرونا، مواد شوینده بنوشد که در رفع کرونا معجزه می کند.
آنها به انحای مختلف اعم از نمایش عکس و یا طرح بطری و یا ظروف مواد شوینده به او خطاب کردند: "از این بنوش معجزه می‌کند!"

چون هشتم اردیبهشت ماه امسال بود که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا زمانی که کرونا در حال شیوع بود و شهروندان این کشور و جهان یکی پس از دیگری به این ویروس مهلک مبتلا می شدند از فواید احتمالی مواد ضدعفونی کننده در درمان کرونا سخن گفته بود و با به سخره گرفتن هموطنان خود و بطور کل مبتلایان به کرونا در جهان توصیه کرده بود که برای خلاص شدن از این بیماری مهلک از مواد شوینده و ضدعفونی کننده استفاده کنند.

بعد از این اظهار نظر سخیف و استهزاء آمیز بود که بسیاری از شهروندان این کشور و حتی جهان از او انتقاد کرده بودند، چرا که برخی از شهروندان آمریکایی حتی به این اظهار نظر نابخردانه او عمل کرده و با خوردن مواد شوینده و ضدعفونی کننده راهی بیمارستان شده بودند.

در همان ایام رسانه های بین المللی نوشته بودند که «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا با تجویز نسخه‌های خطرناک در مورد کرونا هم در کار پزشکان دخالت می کند و جان مردم را به خطر می اندازد.

وی بارها در مقابل شیوع ویروس کرونا واکنش‌های عجیب و غریبی داشته است. او ابتدا خطر کرونا را انکار کرد و آن را با آنفولانزا مقایسه کرد و پس از آن داروهایی تجویز کرد که جان مردم آمریکا را به خطر انداخت.

ترامپ در اواسط اسفند ماه سال گذشته زمانی که کرونا در ابتدای راه در آمریکا بود، ‌ برای چندمین بار کرونا را با کشتار آنفولانزا مقایسه کرد و در توییتی نوشت: «پارسال ۳۷۰۰۰ آمریکایی بر اثر ابتلا به آنفولانزای معمولی مردند. متوسط، هر سال بین ۲۷۰۰۰ تا ۷۰۰۰۰ نفر. هیچ‌جا تعطیل نشده و زندگی و اقتصاد پیش می‌رود. تا این لحظه، ۵۴۶ مورد تأییدشده ویروس کرونا و ۲۲ مورد مرگ وجود دارد. در این مورد فکر کنید.»

او اوایل فروردین ماه امسال در اوج شیوع کرونا نیز در گفت‌وگویی با شبکه فاکس‌نیوز مدعی شده بود که سالانه ده‌ها هزار آمریکایی به خاطر آنفولانزا و یا سوانح رانندگی جان خود را از دست داده‌اند، اما ایالات متحده هیچ‌گاه به حالت تعطیلی درنیامده است.

با این حال پس از افزایش تعداد مبتلایان به بیماری کرونا و افزایش تعداد قربانیان این بیماری در آمریکا، مخالفان دونالد ترامپ و برخی از رسانه‌ها از دولت آمریکا و شخص ترامپ انتقاد کردند که به موقع نسبت به هشدارها واکنش نشان نداده و در مقابله با شیوع این بیماری تعلل کرده است.

روزنامه نیویورک تایمز روز شنبه ۲۳ فروردین گزارشی درباره عملکرد دولت ترامپ در تقابل با شیوع بیماری کرونا منتشر کرد. در این گزارش از عملکرد ترامپ و تعلل او در مقابله با شیوع ویروس جدید کرونا انتقاد شده و آمده بود که ترامپ گستره خطرات ناشی از شیوع این بیماری را بسیار دیر متوجه شد و به موقع دست به اقدام نزد.

نهایتا آنتونی فائوچی، مشاور ترامپ در امر مقابله با ویروس جدید کرونا در آمریکا در گفت و گو با شبکه خبری سی‌ان‌ان، تعلل دولت آمریکا در مقابله با بحران کرونا را پذیرفت و گفت که اقدام به موقع برای مقابله با این بیماری می‌توانست جان شماری از شهروندان را نجات دهد. فاوچی گفت اگر سیاست منع تردد در سطح شهرها زودتر به مورد اجرا گذاشته می‌شد، امکان کاهش میزان ابتلا به این بیماری وجود می‌داشت. در این میان ترامپ در اظهارات گاه و بیگاهش در کار پزشکان هم دخالت می‌کرد و برای بیماران کرونایی داروهایی تجویز و توصیه می‌کرد.

درمان با داروی مالاریا

اواسط فروردین ماه رئیس‌جمهور آمریکا در نقش یک پزشک ظاهر شد و بدون هیچ مدرک قطعی، مدعی شد داروی هیدروکسی کلروکین که بیماران مبتلا به مالاریا از آن استفاده می‌کنند، برای مقابله با بیماری کرونا موثر است و خودش تصریح کرد که توصیه‌اش برای استفاده از این دارو تنها برای اساس غریزه بوده است و اینکه هیچ تخصصی در این زمینه ندارد.

ترامپ در نشستی خبری در کاخ سفید اعلام کرد: هیدروکسی کلروکین مدت‌هاست به عنوان داروی مالاریا استفاده می‌شود، او داروی مالاریا کلروکین را هدیه ای از جانب خداوند خواند. در حالی که محققان نسبت به خطرات ناشی از این درمان هشدار داده‌ و گفته بودند که آزمایش‌های کافی در باره اثرات درمانی این داروها هنوز صورت نگرفته است.

نهایتا نتایج پژوهش‌ها در آمریکا، نشان داد که داروی ضد مالاریا بر کرونا تاثیری ندارد حتی خطرهای دیگری دارد در گزارشی علمی که منتشر شد، آمده بود که مرگ و میر بیمارانی که هیدروکسی کلروکین مصرف کرده‌اند، بیشتر از کسانی است که تحت چنین تجویزی قرار نداشته‌اند.

مرگی که توصیه ترامپ باعث آن بود

یک مرد آمریکایی ۶۰ ساله به نام گری لینوس، در ایالت آریزونا به دلیل به توصیه غیرعلمی دونالد ترامپ و خوردن مایع پاک کننده مخزن ماهی، جان خود را از دست داد. گری لینوس، مهندس فنی بازنشسته آمریکایی به همراه همسرش واندا به جای هیدروکسی کلروکین از فسفات کلروکین که مایع پاک کننده مخزن ماهی است با این هدف که می‌تواند سبب درمان بیماری کرونا شود، استفاده کردند و گری جان خود را از دست داد.

همسر گری گفت: «هنگامی که ترامپ درباره منافع بالقوه کلروکین در تلویزیون صحبت می‌کرد، نظرم شوهرم به سخنانش بسیار جلب شد. من و همسرم یک قاشق غذاخوری از ماده شوینده مخزن ماهی که در خانه نگهداری می‌کردیم را پس از مخلوط کردن با جوش شیرین به امید آنکه بتواند مانع از ابتلا به ویروس کرونا شود، خوردیم!»

تزریق مایع ضدعفونی

اما جنجالی‌ترین اظهار نظر ترامپ زمانی انجام شد که او سخنرانی مطبوعاتی خود، در روز پنج‌شنبه ۴ اردیبهشت، از پژوهشگران خواست تا اثرات مواد ضدعفونی کننده در مقابله با ویروس کرونا را از طریق تزریق این مواد به بدن بررسی کنند.

دونالد ترامپ، با بیان اینکه درباره نتیجه تحقیقات باید محتاط بود، گفت: «مواد ضدعفونی کننده ظرف یک دقیقه ویروس کرونا را نابود می‌کند، فقط یک دقیقه؛ آیا راهی هست که بتوانیم این ویروس را به داخل بدن تزریق کنیم یا چیزی شبیه پاکسازی و شست‌وشو؟ بررسی این هم جالب خواهد بود».

بلافاصله پس از سخنان دونالد ترامپ، مدیران شرکت‌های تولیدات مواد ضدعفونی‌کننده لِیزول و دتول، در واکنش به اظهارنظر عجیب ترامپ، به تمامی مصرف‌کنندگان این محصولات شیمیایی ضدعفونی کننده، نسبت به مصرف نادرست این محصولات شیمیایی هشدار دادند. آنان در گفت و گو با خبرگزاری سی‌ان‌ان، استفاده‌ نابجا از این محصولات شیمیایی را بسیار خطرناک برشمرده و تاکید کردند: استفاده از این محصولات به روش تزریق یا هر روش دیگری برای سلامت انسان بسیار مضر و خطرناک است.

اظهارات دونالد ترامپ در شبکه‌های اجتماعی نیز واکنش متخصصان و کارشناسان بهداشتی را به دنبال داشت. برخی از کارشناسان نسبت، ضمن تاکید بر خطرناک بودن این محصولات، حتی نسبت به استنشاق گازهای سمی که از این محصولات شیمیایی متصاعد می‌شوند هشدار داده و آن را برای سلامت ریه‌ خطرناک دانستند.

کار به جایی رسید که استیون هان، رییس سازمان غذا و داروی آمریکا گفت این سازمان به طور یقین مصرف داخلی یک ماده ضد عفونی‌کننده را توصیه نمی‌کند. او که روز جمعه ۵ اردیبهشت با شبکه‌ سی‌ان‌ان گفت‌وگو می‌کرد، تاکید کرد که مصرف یا تزریق ضد عفونی‌کننده‌ها خطرناک است.

ترامپ در کنفرانس خبری دیگری به اظهارات جنجالی خود که یک روز قبل از آن با طرح ایده تزریق مواد ضدعفونی کننده برای درمان کروناویروس مطرح کرده بود پرداخته و به خبرنگاران گفت: «من صرفاً داشتم پرسشی را به شکلی طعنه آمیز به خبرنگارانی مثل شما مطرح می کردم تا ببینم چه اتفاقی می‌افتد.»

شمار بالای مصدومان

تعدادی از شهروندان نیویورکی به‌خاطر استعمال مواد ضدعفونی کننده برای مقابله با ویروس کرونا دچار مسمومیت و روانه بیمارستان شدند.

دیلی نیوز گزارش داد که ظرف ۱۸ ساعت پس از ادعای دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا مبنی بر احتمال معالجه کرونا با تزریق مواد ضدعفونی‌کننده به بدن بیمار، شمار مسمومیت‌های ناشی از این مواد در شهر نیویورک افزایش چشم‌گیری داشته است.

مرکز کنترل مسمومیت نیویورک گفت که تا روز بعد از طرح این ادعا توسط ترامپ، این مرکز ۳۰ مورد از مسمومیت ناشی از نوشیدن سفیدکننده یا مواد مشابه به این مرکز گزارش شده اما هیچ یک از مصدومان جان خود را از دست نداده و نیازمند بستری نبوده‌اند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.